Solicitare suspendare rambursare In baza OUG nr. 90/2022

 

Acordarea facilitatii de suspendare la plata a obligatiilor aferente contractelor de credit/leasing financiar.

Aveti la dispozitie optiunea de a solicita suspendarea unui anumit numar de rate, in baza prevederilor OUG 90/2022. Pentru aceste solicitari, puteti accesa sectiunea Solicitare OUG 90/2022 de mai jos. Va rugam sa aveti insa in vedere faptul ca suspendarea platii ratelor implica o crestere a costurilor asociate contractului dumneavoastra de finantare, ca urmare a capitalizarii dobanzii aferente ratelor suspendate.

 

 

Conform prevederilor OUG 90/2022, puteti beneficia de suspendarea obligatiilor de plata a ratelor (insemnand capital, dobanzi si comisioane) in urmatoarele cazuri si cu respectarea urmatoarelor conditii:

  • perioada  pentru care se acorda facilitatea de suspendarea la plata este de minim 1 luna si maxim 9 luni.
  • termenul maxim pana la care puteti solicita suspendarea obligatiilor de plata este 27.08.2022.
  • suspendarea rambursarii ratelor se acorda doar pentru contracte de credit/leasing financiar care indeplinesc urmatoarele conditii cumulative:

- au fost acordate pana la data de 30 aprilie 2022 inclusiv;

- data scadentei finale a obligatiilor de rambursare a ratelor, prevazute in contractele de credit, este ulterioara datei solicitarii obligatiilor de plata;

- nu au inregistrat restante in ultimele 6 luni inainte de data solicitarii suspendarii obligatiei de plata si nu inregistreaza restante nici la data solicitarii de suspendare a obligatiilor de plata;

- debitorii pot beneficia o singura data de suspendarea obligatiilor de plata pentru fiecare imprumut, potrivit prevederilor prezentei ordonante de urgenta;

- prelungirea duratei contractuale produce efecte de la data aprobarii solicitarii (prima rata amanata urmand a fi prima rata cu scadenta ulterioara aprobarii).

 

Mentionam ca, indiferent de amanarea la plata a ratelor, raportarea informatiilor de risc de credit in Centrala Riscului de Credit se va efectua conform reglementarilor legale. 

In plus, va rugam sa aveti in vedere faptul ca platile aferente asigurarilor CASCO si RCA asociate contractelor de finantare nu intra sub incidenta ordonantei si prin urmare nu se suspenda. 

 

Va rugam sa utilizati formularele de mai jos pentru a ne transmite solicitarea dumneavoastra. 

Pentru a putea procesa eficient solicitarile dumneavoastra, va rugam sa va asigurati ca detineti toate informatiile si documentele necesare completarii formularelor.